Usein kysyttyä

Tältä sivulta löydät vastauksen yleisimpiin partiotoimintaan liittyviin kysymyksiin. Ota rohkeasti yhteyttä Lippukuntaamme mikäli et löydä etsimääsi vastausta sivuiltamme!

Partio harrastuksena on nykypäivän moniin muihin harrastuksiin verrattuna edullinen. Jäsenmaksu on noin 80 euroa, jäsenmaksujen suuruus vahvistetaan vuosittain, ajankohtaiset hinnat löydät täältä. Maksu sisältää partiovakuutuksen, alennukset partiokaupoissa ja yhteistyökumppaneiden palveluissa.

Viikkokokoukset ovat ilmaisia, koska partio on johtajillekin vain harrastus, eikä kokousten tai muiden tapahtumien vetämisestä saa palkkaa. Viikonloppuretket ja leirit maksavat jonkin verran, maksuilla katetaan yleensä vain retkeilystä syntyvät kulut.

Tammelan metsänkävijöiden sudenpennut käyttävät partiopaitana tumman sinistä college-paitaa, joita voi tilata mm. Partiovarusteen verkkokaupasta (noin 15 euroa). Seikkailijat ja sitä vanhemmat pukeutuvat viralliseen, ruskeaan partiopaitaan (noin 50 euroa).

Retkeilyvarusteisiin voi satsata ajan myötä. Alussa retkireppu, makuupussi, makuualusta, ruokailuvälineet, puukko ja lamppu riittävät mainiosti.

Kun partiotoiminta kiinnostaa, on lapsella tai nuorella otollisin aika liittyä partioon joko syys- tai kevätkauden alussa. Muulloinkin voi itse kuitenkin olla aktiivinen ja kysellä, onko ryhmissä vapaata tilaa.

Uudet johtajat ovat tervetulleita aina, oman kiinnostuksen mukaan voi olla mukana joko viikoittaisessa toiminnassa johtaen ryhmää tai sitten tarvittaessa auttaen. Lippukunnan toimintaan voi osallistua esimerkiksi retkikuljetusten tai vaikkapa ruuanlaiton muodossa. Ikäkausiohjelman mukaisesti voi toimia myös aikuisena tukena: olla tukena nuoremmille ryhmää johtajille.

Tarkempia tietoja liittymisestä kannattaa kysellä lippukunnalta.